O projektu

Capitalize on low hanging fruit to identify a ballpark value added activity to beta test. Override the digital divide with additional clickthroughs from DevOps. Nanotechnology immersion along the information highway.

GREVA OD VZHODA DO VZHODA?

Od vzhoda do vzhoda je množično lovljenje sončnih vzhodov na poletni solsticij – najdaljši dan v letu. Projekt je prepleten z družbeno koristnimi aktivnostmi in zakoličen kot dan, poln hoje, objemov, veselih doživetij. 21. junij ob 5h zjutraj si v najboljši družbi privoščite za skok na bližnji vrh na sončni vzhod. Še bolje, pojdite z nami! Do zdaj se nam je v treh letih pridružilo 12 tisoč pohodnikov.

2008
PRVI DOGODEK

20+
DOGODKOV

14.000
UDELEŽENCEV

40.000
SLEDILCEV

VRHOVI SLOVENSKIH POKRAJIN

Posebnost tega projekta je živ orkester, ki zaigra ob vzhajanju sonca. Do zdaj so morali mnogo prezgodaj vstajati Orkestra slovenske vojske in policije, ansambel Saša Avsenika in Alfi Nipič, Stroj Machine. Projekt vključuje tudi predstavitve naravnih in kulturnih znamenitosti kraja, v katerem gostuje, širši Sloveniji.

ZA SREČO, UGODJE IN VESELJE GRE

Projekt Od vzhoda do vzhoda na najdaljši dan v letu, 21. junija, povezuje ljudi, slovenske vrhove, naravo in sonce v prav posebno zgodbo. Z ljudmi, ki želijo po svetu hoditi nasmejani, sproščeni in zadovoljni, tke čvrste vezi. Ima eno posebno draž. H gibanju bodri brez prijavnin in štartnin. Ključnega pomena je samoiniciativa, notranja motivacija. Ne gre za tekmovanje. Gre za sproščanje hormonov sreče. Dva načina, ki po znanstvenih raziskavah sodita med učinkovitejša, sta hoja in objemi. Hoja v hrib spodbuja delovanje hormonov sreče, tako da bi bil greh, če ne bi tega počeli vsaj trikrat na teden. Pred službo, po službi… Saj ni važno. glavno, da greš.