BOBU BOB

Grega-na-rampi-1280x854.jpg
Grega bolj malo govori. Mhm. Ker je ves čas na preži. Ne. V transu ;) Ok. Globoko skoncentriran na kader. Ni dvakrat za reči, da ga je v glavi postavil še preden je zvečer namontiral budilko točno na uro in 10 minut pred sončnim vzhodom. Toliko rabi od postelje do vrha Šmarne gore. Recite kar hočete, ampak jaz vem: Gregor Medved je bil prvi, ki je iz šmarnogorskih sončnih vzhodov postavil temelje dandanašnjemu množičnemu fotografiranju z najbolj priljubljenega slovenskega vrha.

Pogovarjala sva se po poti navzdol ne da bi opazila, da se je snemalna naprava po petih minutah ustavila. Zabeleženo je ostalo tole.

Grega, od tebe smo se nalezli fotografiranja sončnih vzhodov. Ampak še vedno bolje skadriraš, kot mi vsi skupaj …

To je čista začetniška sreča.

Kako dolgo te že spremlja? 

Naj zračunam … 25 let.

Ok. Recimo bobu bob: profesionaliziral si novo panogo. Jutranji  lov na sonce. Veš to? Sunrise hunters 😉

Fotografiranje sončni vzhodov na Šmarni gori je nastalo spontano. Všeč mi je fotografija. Z njo se ukvarjam ljubiteljsko. Dejansko so sončni vzhodi najlepši za fotografiranje.

Za ta pogled vstane Grega uro in 10 minut pred sončnim vzhodom.

Njegovih vzhodov se naužijte
na Instagram profilu: smarnagorasunrise

Ku-ku 😉 Metka Albreht dan začne z nasmehom.

A vendarle te vsi povprek cukamo za rokav in sprašujemo kako naj kadriramo, ker zgledaš pa zelo naučen?

Saj pravim. Začetniška sreča. Ne bom ti izdal skrivnosti ampak obstajajo tri basic knjige – Digitalna fotografija. Preprosti osnovni primeri, kako se lotiti fotografiranja. Nasvet, da jih preberem, sem dobil od zelo dobrega fotografa, prijatelja Uroša Podlogarja. Na vsake toliko časa jih prelistam in vedno se spomnim kakšen nov trik, na katerega sem že pozabil. Od tega kaj fokusirati, kako kadrirati, do tega kako recimo fotografirati večjo skupino ljudi, da na sliki nihče ne bo imel zaprtih oči … Takšni, enostavni a zelo uporabni trikci.

Izjemno barvno radodarnost narave srečaš, če si reden jutranji gost Šmarne gore. Enako velja za snežena možakarja:)

Ampak to je samo en košček tvojega srca. V njem je ogromno prostora še za kakšen šport …

Moja profesionalna športna kariera je bilo treniranje atletike. Met kopja.

Aha?

Bil sem jugoslovanski pionirski prvak. Po tem Jugoslavije ni bilo več pa sem zmagal na evropskem pokalu za mladince. Poškodbe so mi preprečile nadaljevanje kariere vrhunskega športnika in sem začel voziti downhill, igrati in-line hokej. Tenis, badminton in squash na dosti visoki ravni. Zadnje čase malo več igram golf. Aja pa pred 20. leti sem učil bordanje.

Učil si bordanje? Ampak a nisi inštruktor body pumpa?

To je hobi služba, ki traja že 15 let. Trenutno sem inštuktor body pumpa in RPM-ja, vadbe na kolesih v Sunny Studiu. Rad vidim, da vadeči z veseljem prihajajo na moje ure, nikoli ne vedo kaj jim bom ušpičil.

Zvest Sunny Teamu tudi na vrhu Šmarne gore.

Vedno si bolj zadržane sorte … Takšen karakter?

Ja. Ne izstopam rad. Tega ne potrebujem.

Se pa po profesionalni plati trudi, da izstopajo njegove stranke, saj je strokovnjak za digitalni marketing v agenciji Epic.

Za kaj več pridite zjutraj na Šmarno goro in ga pocukajte za rokav. Tvegate, da bo redkobeseden, ampak zdaj to že veste. Prijaznosti in duhovitosti pa ne boste mogli spregledati. Tega snemalna mašina ni več posnela. Vam pa jaz povem.

Šmarna gora skozi objektiv Gregorja Medveda.